Wat betekent VZC?

 

E.ON Nationale Zwemcompetitie (voorheen VZC)


De E.ON Nationale Zwemcompetitie wordt door de KNZB georganiseerd. De doelstelling is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. De E.ON Nationale Zwemcompetitie is voor alle verenigingen die aan wedstrijdzwemmen doen. Met een kleine wedstrijdploeg kan al ingeschreven worden voor de District 3e klasse doordat hier slechts weinig deelnemers en leeftijden nodig zijn voor de puntentelling. De jongste leeftijdsgroep telt echter niet mee voor de puntentelling. Er is geen bovenleeftijdsgrens voor de E.ON Nationale Zwemcompetitie.

Om dit te bereiken is de E.ON Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie District niveaus en vier Landelijke niveaus.

Hierbij onderscheiden we:
Hoofdklasse A-klasse, B-klasse, C-klasse ,District 1e klasse ,District 2e klasse ,District 3e klasse.


De VZC wedstrijden zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor de club.
Tijdens de VZC zwem je voor punten voor de vereniging . Hoe minder punten je als vereniging krijgt hoe hoger je eindigt in het algemeen klassement. De beste 3 of 4 verenigingen promoveren naar een hogere klasse. Aan het eind van het seizoen gaat elke vereniging zelf op zoek binnen het district naar nieuwe zwempartners voor het nieuwe seizoen.

De VZC wedstrijden hebben een verplicht karakter, er wordt verwacht van je dat je altijd bij deze wedstrijden aanwezig bent. Afmelden kost 10 euro boete.


Aantal wedstrijden: 5
Individuele medailles : Ja
Individuele klassement : nee
Verenigingsklassement : ja
Leeftijd zwemmers : Alle leeftijden
Niveau dit seizoen: District 2e klasse