KNZB Lange Afstand Circuit

Het KNZB Lange Afstand Circuit (LAC) is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden te stimuleren. Voor verenigingen is het de manier om op eenvoudige wijze veel zwemmers de langere afstanden te laten oefenen. De vereenvoudigde organisatie en regelgeving en een individueel- en verenigingsklassement maken organisatie en deelname extra aantrekkelijk.

Een LAC wedstrijd is een zwemwedstrijd met uitsluitend zwemnummers die voorkomen in de LAC klassementen. 

Alle zwemmers en zwemsters met een startvergunning in de leeftijdsgroepen minioren 3 en ouder, junioren, jeugd en senioren kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. 

Met ingang van seizoen 2012/2013 is het programma gewijzigd. Aanleiding voor het nieuwe programma en bepalingen waren de teruglopende deelnemers aantallen binnen het circuit.

Wij als IJsselmeer Huizen zwemmen het lange afstand circuit in 2014-2015 samen met de Futen uit Amstelveen, Triton uit Weesp, de Vuursche uit Baarn en ZPCH uit Hoofddorp, ZV Torpedo uit Hilversum.

 

Regio Lange Afstand Kampioenschappen

De kampioenschappen op de lange afstanden worden per Regio georganiseerd om de lengte van het programma van de Regio-kampioenschappen te beperken. Voor de diverse leeftijdsgroepen zitten de nummers 400 wisselslag, 800 en 1500 vrije slag in het programma.De kampioenschappen zijn bedoeld voor de beste zwemmers en zwemsters uit de Regio op de 400 meter wisselslag en de 800 en 1500 meter vrije slag. De Regio bepaalt zelf of ze een Regiofinale organiseren of finales per provincie.