Snorkelen 1-2-3

Binnen het snorkelen zijn 3 diploma's te behalen na het Zwem-ABC.

Leren wat een kopsprong is, hoe je zwemt met een snorkel. OriĆ«nteren onder water en zwemmen met een buddy en een geblindeerde zwembril. Leren om diep in het water voorwerpen op te duiken en te zwemmen als een dolfijn. Leren snorkelen is heel bijzonder!

Uit hygienisch oogpunt is het zelf aanschaffen van een snorkelset vereist voor deze lessen. Voor de proeflessen is er leenmateriaal aanwezig.

Snorkel uitrusting:

De duikbril moet goed aansluiten op het gezicht en moet de neus omvatten.

- Zwemvliezen mogen niet langer zijn dan 40 cm voor leerlingen t/m 12 jaar.

- De snorkel dient van het open J-type te zijn; mag niet voorzien zijn van zogenaamde automatisch sluitende klepjes. Aan het korte eind van de J hoort een flexibel mondstuk te zitten dat goed in de mond past.

 j type snorkel j-type snorkel inzoom                   snorkel J-type

   

Trommelvliesbuisjes:

Bij het snorkelen ontstaan regelmatig drukverschillen in het gehoorstelsel. Om deze drukverschillen op te heffen, dienen de oren regelmatig geklaard te worden. In verband hiermee is het gebruik van oordoppen verboden en wordt dus aangeraden om met trommelvliesbuisjes tijdelijk geen snorkeldiploma te gaan behalen. Neem in geval van twijfel eerst contact op met uw huisarts of KNO-arts.

Snorkelen wordt gegeven op de woensdagmiddag, voor de tijden zie trainingstijden.

LET op!!
Voordat je met snorkelen kunt starten is het belangrijk dat je de zwemslagen GOED beheerst. Je kunt met snorkelen starten na het behalen van zwemvaardigheid 2!

Mail onze coƶrdinator voor meer informatie of voor het aanvragen van 2 proeflessen.

dilpoma@ijsselmeerhuizen.nl

ZwemABC