Nationale Minioren dag

Na de Kring Minioren Finale wordt door de KNZB van elk nummer de SwimKick Top-100 opgesteld, gebaseerd op de beste tijd uit de Minioren wedstrijden of Kring Minioren Finale. Alle in de SwimKick Top-100 genoteerde zwemmers krijgen een puntenaantal, nummer 1 krijgt 100 punten, nummer 2 krijgt 99 punten, enzovoorts.
De punten behaald op alle slagen worden per zwemmer opgeteld. De 30 zwemmers met het hoogste puntentotaal ontvangen een uitnodiging voor de Nationale Minioren Dag. Daarnaast ontvangen alle zwemmers welke op éénvan de slagen in de landelijke Top-5 zijn geëindigd (voor zover zij zich niet volgens het puntensysteem hebben geplaatst) een uitnodiging.

Aan het begin van het zwemseizoen worden de beste deelnemers van de Minioren wedstrijden samen met hun trainers en ouders door de KNZB uitgenodigd op de Nationale Minioren Dag. Hier kunnen zij samen kennis maken met allerlei interessante onderdelen en wetenswaardigheden rond de wedstrijdzwemsport. De KNZB presenteert hier haar visie op de zwemsport, vooral gericht op de minioren. Maar bovenal is het een FEESTDAG!!!

De organisatie van de Nationale Minioren Dag is in handen van de KNZB i.s.m. het CIOS in Arnhem en zal plaats vinden in het CIOS gebouw in Arnhem en er is een programma voor de zwemmers met allerlei sport-activiteiten, waarbij een training met topzwemmers Joost Reijns en Lennart Stekelenburg. Ook Nick Driebergen zal aanwezig zijn om te vertellen over zijn weg naar de top en voor de ouders en trainers zullen diverse presentaties en workshops gegeven worden.