Start2Tri 2017

Starterscursus Triathlon gaat op herhaling en maakt triathlon voor iedereen bereikbaar

Na het succes van de eerste starterscursus, hebben Zwem- en polovereniging IJsselmeer, Atletiekvereniging Zuidwal en Stichting Triathlon Huizen opnieuw de krachten gebundeld om iedereen die toe is aan een (nieuwe) sportieve uitdaging kennis te laten maken met de Triathlon.

Voor wie en wanneer

De cursus Start2Tri duurt 16 weken, start op 6 februari 2017 en is geschikt voor iedereen met een redelijke basisconditie. Verondersteld wordt dat je minimaal reeds 30 minuten aaneengesloten zowel kan hardlopen als zwemmen.

Na het volgen van de cursus ben je klaar voor deelname aan een 1/8 triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) of 1/4 triathlon (1.000 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Het doel is deelname aan de Oostermeent Triathlon Huizen in juni 2017. 

Toptrainers

Nederlands bekendste triatleet (6-voudig NL-kampioen lange afstand) en Huizer ingezetene, Frank Heldoorn staat samen met zwemtrainers van Z&PV IJsselmeer en looptrainers van AV Zuidwal borg voor de trainingskwaliteit en professionele begeleiding.

Inhoud cursuspakket

De kosten voor deze cursus bedragen 125 euro. Hiervoor krijg je:

  • Looptechniekanalyse en een hartslagzonetest voor het hardlopen

  • 1x per week (maandag) looptraining op de atletiekbaan van AV Zuidwal 

  • 1x per week (woensdag of zaterdagochtend) zwemtraining in zwembad De Meent/De Sijsjesberg

  • Wisseltraining

  • Advies bij het afstellen van je optimale fietspositie

  • Een trainingsschema voor fietstraining

 

Deelname aan de Oostermeent Triathlon Huizen is gegarandeerd. Kosten voor inschrijving voor de Oostermeent Triathlon Huizen zijn echter niet inbegrepen in het cursusbedrag.

 

Inschrijven voor de cursus kan via start2trihuizen@gmail.com. Er geldt een maximum van 30 deelnemers dus vol in vol. Nieuwe deelnemers hebben voorrang boven deelnemers aan de 1e Start2Tri cursus. Verzekerd van deelname na betaling. Inschrijving op binnenkomst van betaling.

Het aanmeldformulier kun je hier downloaden (Inschrijfformulier).

Voor nadere vragen kunt u ook contact opnemen met Peter Korzelius, pkorzelius@xs4all.nl

tel.: 06 53171458 of Erland Morelissen voorzitter@ijsselmeerhuizen.nl tel.: 06 51562213

 

start2tri