Survival 1-2-3

Bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival leert een kind hoe hij/zij zichzelf kan redden als hij/zij onverwachts in het water terecht komt.

Kinderen leren ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. De kleding moet bestaan uit een basis- en uitgebreid kledingpakket welke onder de kledingeisen ook vermeld staat. Om het zwemvaardigheidsdiploma Survival compleet te krijgen zijn er 3 diploma's te behalen.

Daarnaast gaan we ook 3 diploma's van redend zwemmen oefenen. Dus naast survival 1 de oefeningen van Reddend zwemmen 1! Je krijgt dus een uitbreiding van het zwempakket naar het oefenen voor 2 diploma's

Met survival zwemmen en reddend zwemmen word je zwemvaardigheid nog groter. Leer om in een boot te klimmen en er weer uit, leer een vriendje te redden met reddingsmiddelen zoals een reddingsklos of een werpzak. En dmv een duikpop op te duiken leer je ook om iemand van de bodem uit het water te halen. Wat is nu eigenlijk een wak in het ijs en waar moet je om letten als je door het ijs zakt? En hoe moet je je redden onder water als je helemaal niks kan zien? Een geblindeerde duikbril helpt je oefenen. Kortom Survival zwemmen is ontzettend veelzijdig en leuk!!

survival1klein 

Kleidingeisen voor survival zwemmen:

Survival 1: Lange spijkerbroek, shirt of blouse met lange mouw en schoenen. 
Survival 2: Lange (spijker) broek, shirt of blouse met lange mouw, regenjas en schoenen. 
Survival 3: Lange (spijker) broek, shirt of blouse met lange mouw, trui, regenjas, regenlaarzen en schoenen.

N.B. Het is toegestaan voor surivial 2 en 3, dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/rok moet tot aan de enkel reiken.

Survival zwemmen 1 2 en 3 is op de woensdagmiddag, voor de tijden zie trainingstijden.

Mail onze coördinator voor meer informatie of voor het aanvragen van 2 proeflessen.

Coordinator diplomazwemmen

diploma@ijsselmeerhuizen.nl

ZwemABC