Zwemvaardigheid 3

 

Zwemvaardigheid 3 is de laatste stap van de zwemvaardigheids diploma's. Hier komt echt de nadruk op de conditie en uithoudings vermogen. 
Je leert langere banen te zwemmen met en zonder speciale kledingeisen, ook leer je andere zwemslagen en keerpunten toe te passen. 
Gelijk met zwemvaardigheid 3 wordt er geoefend voor het Junior reddend zwemmen 4 diploma. De zwem eisen zijn wederom bijna identiek alleen is er een aanvulling wat de vaardigheden betreft.
Denk hierbij b.v. aan het volgende,
- het vervoeren van een reddingspop
- een "drenkeling" naar de kant brengen
- drenkeling rustig toe spreken
- ringen op duiken


Zwemvaardigheid 3 wordt gegeven op de woensdagmiddag, voor de tijden zie trainingstijden. Voor deze lessen moeten de kinderen een eigen set flippers/zwemvliezen aanschaffen, deze moeten elke les meegenomen worden.

Elke 1e woensdag van de maand is het gekleed zwemmen!

Kledingeisen

  1. Badkleding
  2. T-shirt of blouse met lange mouwen
  3. Lange broek tot op de enkel (spijkerbroek)
  4. Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, vaak vervaardigd uit een soort nylon)
  5. linnen schoenen (gymschoenen)


Na zwemvaardigheid 3 kan je verder gaan met 
- wedstrijdzwemmen
- waterpolo
- snorkelen
- survival zwemmen. Hierbij gaan we als vereniging verder met het aanbieden van de zwemmend redden diploma's 1 tot 4! dat is een uitbreiding in ons aanbod. Waar de aandacht bij het junior zwemmend redden gericht was op het veilig stellen van je eigen veiligheid gaan we nu verder met aandacht voor het aan leren van vaardigheden anderen bij te staan in het redden van drenkelingen!Neem contact op met onze co√∂rdinator Marijt van der Bom, diploma zwemmen@ijsselmeerhuizen.nl

ZwemABC