HomeDiploma zwemmenTrainers

Trainers & coördinator elementair zwemmen

Kees Krouwel

Kees Krouwel

hoofdtrainer

Kees Krouwel, hoofdtrainerDag zwemmers en zwemsters,

Ik ben Kees Krouwel en ik ben 63 jaar jong. Ik ben al vele jaren lid en actief bij Zwemvereniging IJsselmeer. Zowel bij het elementair zwemmen als bij het wedstrijd zwemmen. Ook geef ik les aan de Trimgroep op de maandagavond. Zelf zwem ik in de trainings uren van de triatleten. Daarnaast ben ik actief met verschillende andere sporten hetgeen mijn grote passie is. Ik vind het leuk mijn kennis van het zwemmen over te dragen aan jongen en levens lustige mensen. Ik ben werkzaam in de GGZ. Hier behandel en begeleid ik mensen met psychiatrische ziekte beelden. Ik hoop jullie tegen te komen op de woensdag middagen bij het elementair zwemmen.

Groet,
Kees

Minne Bonne Hoogmei

Minne Bonne Hoogmei

Minne Bonne Hoogmei Vanaf 1968 ben ik lid van ijsselmeer. Ik heb jaren gewaterpolood in het eerste herenteam, na een blessure hiermee helaas moeten stoppen. Dat gaf mij wel de gelegenheid om met jongeren groepen bezig te zijn. Ik heb toen 3 jaar de jongens jeugd gecoacht en daarna 3 jaar de dames. Ondertussen was ik al langer actief bij het elementair zwemmen, gedurende 18 jaar heb ik hier met veel plezier les gegeven. Op dit moment heb ik het zwemles geven weer opgepakt en ziet u mij de woensdagmiddag langs de kant van het bad staan. Minne Bonne Hoogmei

Marijt van der Bom

Marijt van der Bom

Marijt van der BomMet zwemmen en waterpolo ben ik als kind grootgebracht. Wekelijks trek ik mijn baantjes in het zwembad. Ik vind het belangrijk dat kinderen goed leren zwemmen, daardoor hebben ze mij gevraagd om zwemles te komen geven bij IJsselmeer. Werken met jonge kinderen is voor mij een uitdaging en daar geniet ik van.

Groetjes,
Marijt

Eva Dasbach

Eva Dasbach

Eva DasbachAls klein meisje hebben ze mij door het water moeten slepen om te zorgen dat ik mijn ABC haalde. Ik vond zwemmen vreselijk. Maar nadat ik een paar jaar gestopt was met zwemmen heb ik het weer opgepakt en heb ik er nog 12 diploma's bij gehaald, ik begon zwemmen heerlijk te vinden! Nu zit ik alweer een paar jaar op wedstrijd zwemmen, en zoals ze mij vroeger door het water moesten slepen, ben ik er nu niet meer uit te slaan. Door te helpen bij het zwemles geven hoop ik de kinderen die zwemmen ook niet zo leuk vinden aan te steken met mijn nieuwe enthousiasme. En ze laten inzien dat met leuke leraren, een beetje begrip en hulp zwemmen heel erg leuk kan zijn! 

Jenneke Ratsma

Jenneke Ratsma

Jenneke RatsmaHet is alweer 20 jaar geleden dat ik via mijn jongste dochter met zwemvereniging IJsselmeer in aanraking kwam. Eerst als toeziend ouder langs het bad (toen nog de Bun), later als lid van het bestuur en weer later als coördinator van elementair zwemmen. Toen er op een gegeven moment handjes tekort waren aan de zwembadrand, ben ik zelf instructie gaan geven. Ik kwam erachter dat het ontzettend leuk en dankbaar werk is. Ondertussen had ik een duikcursus in Bussum gevolgd en werd het snorkelen een logische specialisatie van mijn lesgeven. Dat doe ik nu met heel veel plezier! Ik geniet als kinderen aangeven dat het wéér een leuke les was, dus daar ga ik iedere week opnieuw voor. Ook de fijne samenwerking met de andere trainers van elementair zwemmen maakt dat het iedere woensdag leuk is om naar het zwembad te komen! Net als Kees zwem ik zelf bij de triatlonafdeling.

Jenneke is gek op zwemmen, ze heeft de opleiding instructeur leszwemmen bij de KNZB gedaan en werkt als vrijwilliger bij Visio zwemmen. Met haar kleinkinderen is ze ook vaak in het bad te vinden.

Sanne Boomsma

Sanne Boomsma

Sanne BoomsmaNa mijn ABC ben ik lid geworden van IJsselmeer. Ik vond zwemmen zo leuk, dat ik dacht 'Nou, dan haal ik toch even alle zwemdiploma's die je kan halen bij IJsselmeer'. En dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb zwemvaardigheid 1 2 3, snorkelen 1 2 3, survival 1 2 3 en wereldzwemslagen 1 2 3. Ook ben ik tijdens het zwemmen van zwemvaardigheid naar de wedstrijdploeg gegaan en daar zwem ik nog steeds met veel plezier. Ik train vier keer in de week en heb af en toe een wedstrijd. Omdat ik zwemmen zo leuk vind, vind ik het ook super leuk om jullie iets te leren! 

Paul Plantinga

Paul is zijn leven lang al aan het zwemmen en heeft bijna de opleiding zweminstructeur afgerond. Daarnaast doet hij aan langebaan zwemmen in het buitenwater.