HomeActiviteitenFamiliezwemmen

Familiezwemmen

Iedere zondag, met uitzondering van vakanties en feestdagen, is er de mogelijkheid voor leden van IJsselmeer met hun familieleden te genieten in het zwembad, voor slechts € 1,50 per persoon. De zwemclub heeft op de zondagochtend van 8:45 uur tot 10 uur de beschikking over de drie baden in de Meent.

Er is wat te doen voor iedereen. Wil je baantjes zwemmen dan kan dat in het diepe bad, daar is over het algemeen een standaard indeling, drie banen voor de recreatieve zwemmer, 2 banen voor de snellere zwemmers en 1 baan voor jonge kinderen die oefenen voor het afzwemmen.

Zwemmen

Deze indeling geldt tot 9:30 waarnaar het diepe bad open is voor iedereen en er uitgebreid gespeeld kan worden met attributen zoals banden, matten, en dergelijke. Ook is er de mogelijk om een waterpolo doel in het water te hangen als er belangstelling is om met een bal te schieten.

Het ondiepe bad is er voor het vrij zwemmen, de vloer van het ondiepe bad is zo ingesteld dat ouders veilig met baby’s en jonge kinderen kunnen genieten van het warme water. Hiervoor zijn emmers, plastic auto’s, boten en ander speelgoed aanwezig. Voor de wat oudere kinderen is er de mogelijkheid om met attributen te spelen, je ziet de meest indrukwekkende bouwwerken.

Het zwemmen vindt plaats onder het toeziend oog van een goed team vrijwilligers: Simone, Els, Ad, Jenneke, Lucette, Marjolein en Erik van der Knaap.

Voor de hele kleintjes is er ook de mogelijkheid om in het peuterbadje te genieten.

Tussendoortjes

Het familiezwemmen is ook een sociaal gebeuren. Rond 9.30 uur kun je de koffie ruiken, en voor slechts € 0,25 ook proeven. Vaak valt er wat te vieren en wordt er gezorgd voor de inwendige mens. We hebben al heel wat plakken cake, boterkoek en pepernoten voorbij zien komen. Wil je een keer vriendjes of vriendinnetjes meenemen dan is dat geen enkel probleem. Voorwaarde is wel dat een van de zwemmers lid is van IJsselmeer.

Ga ook eens vroeg uit de veren en kom naar familiezwemmen. We heten jullie van harte welkom!