HomeActiviteitenTriatlon / Openwater zwemmen

Triatlon en openwater zwemmen

De afdeling triatlon van IJsselmeer heeft meer dan 70 enthousiaste leden. Iedere maandag, woensdag en zaterdag wordt er in het zwembad getraind onder leiding van een team van ervaren trainers, die elkaar afwisselen. Iedere trainer geeft op zijn eigen wijze invulling aan de trainingen waarbij de vastgestelde doelen in het seizoen niet uit het oog worden verloren. Er wordt rekening gehouden zowel ervaren zwemmers als beginnende borstcrawl zwemmers.

Vanaf september wordt aandacht besteed aan verbetering van de zwemtechniek. Na de jaarwisseling wordt meer getraind op het duurvermogen van de zwemmers. In de periode september tot en met april trainen we in het binnenzwembad De Meent en vanaf eind april tot begin september in het mooiste openluchtbad van Nederland: zwembad de Sijsjesberg

Triatlonagenda

Niet voor niets heet onze afdeling de Triatlonafdeling en daarom werkt een aanzienlijk aantal leden in de zomer de triatlonagenda af, ook in het buitenland. En met succes! Zo is ons erelid Mink Zeilstra meerdere keren wereldkampioen geworden in zijn leeftijdsklasse. Ook zijn enkele andere leden actief in het buitenland.

Een behoorlijk aantal leden van onze afdeling doet in de zomer mee aan het openwater- en zeezwemtochten. Begin juni starten de wedstrijden. In de zomer is er ook een behoorlijke groep die deelneemt een zee zwem tochten: Kattendijke-Wemeldinge in juni en de vier zwemtochten van Zwemmen Langs Walcheren in augustus.

Eind april wordt traditioneel het zomerseizoen in de Sijsjesberg geopend met de 100 X 100. Dit evenement kent jaarlijks een groot aantal enthousiaste deelnemers. De deelnemers mogen kiezen uit 200 banen, 100 banen of 50 banen zwemmen. Na afloop zijn er voor alle deelnemers soep, broodjes en krentenbollen.

Voor nadere informatie kun je terecht bij: Guus Razoux Schultzguusrs@gmail.com of Peter Korzeliuspkorzelius@xs4all.nl.

Trainingstijden

Van begin september tot eind april
Maandag   18.45 - 19.45 uur  
Dinsdag   -  
Woensdag   18.45 - 19.45 uur  
Donderdag   -  
Vrijdag   -  
Zaterdag   8.45 - 9.45 uur  
Zondag   -  
Van eind april tot en met de eerste week van september
Maandag   20.00 - 21.00 uur  
Dinsdag   -  
Woensdag   20.00 - 21.00 uur  
Donderdag   -  
Vrijdag   -  
Zaterdag   8.45 - 9.45 uur  
Zondag   -