HomeActiviteitenTrimzwemmen

Trimzwemmen

Kom elke maandag een uur lang baantjes trekken in dat andere zwembad in Huizen, De Meent.

  • houdt uw conditie op peil
  • begin de week goed en actief
  • zwem volgens de opdrachten van ervaren zwem trainers
  • 2 vrije banen voor zwemmen op eigen tempo
  • ( juist) ideaal voor oud- waterpoloërs en ervaren zwemmers
  • na afloop bijpraten bij een kop warme chocolademelk
  • start elke maandag vanaf 1 september
  • houd dat voldane gevoel van gewichtloos zwemmen de hele winter vast

Waar kunt u wekelijks banen zwemmen?

maandag avond 21.00-22.00 uur, zwembad de Meent , Huizen. Meld je aan voor een proefles bij Julia Musters, tel. 06 230 277 10 of via trimzwemmen@ijsselmeerhuizen.nl

Het trimzwemmen is elke maandagavond van 21:00 tot 22:00 uur. Op deze avonden wordt er stevig getraind door een groep van ongeveer 20 á 25 personen. Er wordt in de lengte van het bad gezwommen onder leiding van steeds wisselende trainers. Wij hebben nu drie trainers die elkaar afwisselen en allemaal op hun eigen manier de groep actief bezig houden.

De trainers zijn Marijt van der Bom, Jos Hogenbirk, Jenneke Ratsma en Willem Boeré.

Elke trainer heeft natuurlijk zijn eigen stijl, maar ze zorgen er alle drie steeds weer voor dat er een afwisselende training wordt gegeven.

Wat we doen

Er worden natuurlijk baantjes getrokken en de verschillende slagen komen aan de orde, maar er worden ook sprintjes getrokken, baantjes onder water gezwommen, en allerlei oefeningen gedaan.

De leden van de trimploeg zijn zowel mannen als vrouwen van nogal uiteenlopende leeftijden. De gemiddelde leeftijd ligt zo rond de 50. De ene zwemmer is fanatiek en wil zo snel mogelijk door het water gaan om elke week weer een persoonlijk record te breken, de ander doet het wat rustiger aan, slaat soms een onderdeeltje over, en babbelt onder het zwemmen wat met de buurman/vrouw. Alles mag. Het gaat er om dat we wat aan onze conditie werken en allemaal op onze eigen manier fit worden of blijven.

Na afloop van de training heb je altijd het prettige gevoel dat je je conditie weer wat hebt opgekrikt. Bovendien komen we na afloop nog even bij elkaar om warme chocolademelk te drinken. Dit ritueel wordt elke week verzorgd door Carel Bast.

Kortom

Kortom, het trimzwemmen is een combinatie van sportiviteit en gezelligheid. Een uitstekende combinatie die al jaren heel goed werkt en die hopelijk nog lang zal blijven bestaan.