HomeActiviteitenWedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

WedstrijdzwemmenBen jij ook zo’n waterrat? Vind je zwemmen leuk, dan is wedstrijdzwemmen de sport voor jou. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het geeft een enorme kick om ècht hard te zwemmen! Wil jij net zo goed worden als Ranomi Kromowidjojo of als Pieter van den Hoogenband? Meld je dan direct aan voor 2 proef trainingen! Dit kan via wz@ijsselmeerhuizen.nl  Daarna beslis je pas of je door wilt gaan.

De wedstrijdploeg heeft deskundige trainers die gezamenlijk ervoor zorgen dat je technisch beter en sneller gaat zwemmen. Allereerst leer je de juiste techniek van iedere slag, van schoolslag tot vlinderslag en vervolgens starten en keerpunten maken.

De wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 50 zwemmers, variërend in leeftijd, mogelijk vanaf 6 jaar. Er wordt 4x per week getraind, op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagavond. Voor de exacte tijden zie de badindeling (PDF).

Wedstrijden

wedstrijdzwemmenWe doen mee aan verschillende wedstrijden op verschillende niveaus. Minioren wedstrijden voor de jongste zwemmers, juniorenwedstrijden en de nationale zwemcompetitie, op dit moment in de 2e regioklasse.. 
Je begint vaak met kleine wedstrijden, dus 25 meters waar het plezier voorop staat. Hoe beter je wordt, hoe meer wedstrijden je zwemt en hoe zwaarder de afstanden.

De wedstrijden woorden over het algemeen op zondag gezwommen.

Als de trainers vinden dat je de zwemslagen, keerpunten en starts voldoende beheerst wordt er een startvergunning aangevraagd en mag je meedoen met zwemwedstrijden. Het wedstrijdsecretariaat schrijft je, in overleg met de trainers, in voor de wedstrijden. Ongeveer 14 dagen voor de wedstrijd krijg je per email een wedstrijduitnodiging waarop staat:

  • Datum van de wedstrijd.
  • Het adres van het zwembad, waar de wedstrijd plaatsvindt.
  • Tijdstip waarop je aanwezig moet zijn
  • Tijdstip waarop het inzwemmen begint.
  • Aanvangstijd van de wedstrijd.
  • De programmanummers (slag en afstand) waar je op ingeschreven bent.
  • Datum en tijdstip van afmelden als je niet aan een wedstrijd kan of wilt meedoen en bij wie je moet afmelden

Ben je enthousiast geworden na dit gelezen te hebben, meld je dan aan via bovenstaand mailadres.

Bekijk de ranglijsten