HomeActiviteitenAthletic Shaping

Athletic Shaping

Athletic Shaping geeft je een brede lichamelijke ontwikkeling waardoor jouw talent zich optimaal ontplooit! Je komt sowieso in “shape”. En als je competitief bent, biedt de veelzijdige training van Athletic Shaping de basis voor optimale prestaties. Het is de basis voor succes in elke sport.

Athletic Shaping is de naam die IJsselmeer aan de trainingen op basis van het Athletic Skills Model heeft gegeven. De trainingen kenmerken zich door plezier en veelzijdigheid die  leiden tot een gezond sportlichaam en verbeterd spelinzicht.

De brede training optimaliseert de prestaties in het zwemmen en waterpoloën. Daarmee wordt de sporter een allround atleet, omdat de voorwaarden voor sportuitoefening voor alle sporten verbeteren. Denk hierbij aan soepelheid, kracht, stabiliteit, ritme, reactiesnelheid, balans, stabiliteit, controle, uithoudingsvermogen en de coördinatie van bewegingen.

IJsselmeer is op 6 mei ongedacht snel gestart met Athletic Shaping begonnen om de jeugd van de zwem en waterpolo afdelingen training te kunnen bieden. De oorspronkelijke planning was testen voor de zomer en start aan het einde van de zomer. De redenen voor IJsselmeer om Athletic Shaping aan te bieden zijn:

  • veelzijdig ontwikkelen van onze sporters is belangrijk,
  • het de fysieke conditie en motoriek verbetert,
  • het de zwem- of waterpolotrainingen ondersteunt,
  • het leidt tot betere sportprestaties,
  • versterking van de samenhang tussen de IJsselmeer-afdelingen,
  • IJsselmeer als vereniging aantrekkelijker wordt,
  • De jeugd tot lichamelijke activiteiten wil aanzetten die de gezondheid verbeteren
  • Het een leuke training is.

Omdat de Athletic Shaping principes ook in de zwem en waterpolotrainingen toegepast kunnen worden, zullen de huidige trainers in het programma worden betrokken.

De leeftijdsgroep is nu ingedeeld in twee groepen tot 13 jaar en tot 19 jaar. Voor de winter zal een wachtlijst gebruikt moeten worden omdat per training maximaal 20-25 sporters kunnen deelnemen.

Athletic Shaping zal naar andere leeftijdsgroepen worden uitgebreid.

Athletic Shaping is de IJsselmeer interpretatie van training op basis van het Athletic Skills Model.