HomeActiviteitenDiploma zwemmenTrainers

Trainers & coördinator elementair zwemmen

Marijt van der Bom (coördinator)

Marijt van der Bom

Marijt van der BomMet zwemmen en waterpolo ben ik als kind grootgebracht. Wekelijks trek ik mijn baantjes in het zwembad. Ik vind het belangrijk dat kinderen goed leren zwemmen, daardoor hebben ze mij gevraagd om zwemles te komen geven bij IJsselmeer. Werken met jonge kinderen is voor mij een uitdaging en daar geniet ik van.

Groetjes,
Marijt

Laurien Yunus

Laurien Yunus

Laurien YunusHallo mijn naam is Laurien Yunus en ik ben geboren in 2006. Ik geef zwemles omdat ik zelf op wedstrijd zwemmen zit en het super leuk vind om te zwemmen. Ik vind het ook super leuk om kinderen les te geven. Ik geef les zoals ik het zelf heb geleerd en met hulp van mensen die al langer les geven dan ikzelf.

Groetjes,
Laurien

Kim van de Griend

Kim van de Griend

Kim van de GriendIk ben Kim van de Griend en geboren in 2006. Ik zwem al vanaf dat ik 8 weken oud ben. Toen ik mijn ABC had gehaald wou ik niet stoppen met zwemmen. Ik heb daardoor nu alle diploma's gehaald die in het zwembad mogelijk zijn. Toen ik mijn laatste diploma gehaald had wilde ik bij de zwemvereniging blijven. Ik ben niet competitief dus het wedstrijdzwemmen en waterpolo was niets voor mij. Toen ben ik aan de kant komen helpen. Eerst was het even wennen maar nu sta ik er elke week met veel plezier. Ik geef Snorkelen en Zwemvaardigheid 3. Snorkelen heb ik zelf nog van Jenneke geleerd. Het snorkelen is een belangrijk deel van mijn leven geworden. Doordat ik het snorkelen zo leuk vond ben ik gaan duiken en heb ik nu mijn duikbrevet gehaald. 

Manon

Manon

ManonAl heel wat jaren ben ik lid van IJsselmeer. Zwemmen doe ik al van kinds af aan. Diplomazwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo en nu al heel wat jaren triathlonzwemmen. Mijn hobby is dat ook: ZWEMMEN, maar dat zal jullie niet verbazen. Bij het elementair zwemmen help ik met regelmaat, daarnaast werk ik als buurtsportcoach in de gemeente Huizen. Ik vind sporten heel belangrijk en kan het iedereen aanraden.

Groet, Manon

Thomas Giezen

Thomas Giezen

Thomas GiezenIk ben Thomas Giezen (1999). Ik volg de opleiding Sport en Bewegen niveau 4 op het ROC te Hilversum. Ik zwem al vanaf mijn vierde jaar en ben nog steeds dagelijks in het zwembad te vinden! Ik geef les voor het diploma Zwemvaardigheid 1 en het C diploma. Naast zwemles geven help ik ook – via Sportief Huizen- regelmatig mee met andere sportevenementen voor kinderen in Huizen.

Groet, Thomas

Sanne Boomsma

Sanne Boomsma

Sanne BoomsmaNa mijn ABC ben ik lid geworden van IJsselmeer. Ik vond zwemmen zo leuk, dat ik dacht 'Nou, dan haal ik toch even alle zwemdiploma's die je kan halen bij IJsselmeer'. En dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb zwemvaardigheid 1 2 3, snorkelen 1 2 3, survival 1 2 3 en wereldzwemslagen 1 2 3. Ook ben ik tijdens het zwemmen van zwemvaardigheid naar de wedstrijdploeg gegaan en daar zwem ik nog steeds met veel plezier. Ik train vier keer in de week en heb af en toe een wedstrijd. Omdat ik zwemmen zo leuk vind, vind ik het ook super leuk om jullie iets te leren! 

Carel Bast

Carel Bast

Carel BastIk ben Carel en ben al heeeeel erg lang lid van IJsselmeer. Ik zwem al vele jaren bij de Trimgroep op de maandagavond. Verleden jaar ben ik bij de diploma groep gekomen. Voor de lessen van survival hebben we een boot nodig. Die lag al jaren lek op zolder in De Meent. Mijn eerste goede daad was die ga ik repareren. Dat viel even tegen, maar na 7 plakkers is het toch gelukt. (zie foto). Hij heeft het nu al bijna een jaar volgehouden.

Jenneke Ratsma

Jenneke Ratsma

Jenneke RatsmaHet is alweer 20 jaar geleden dat ik via mijn jongste dochter met zwemvereniging IJsselmeer in aanraking kwam. Eerst als toeziend ouder langs het bad (toen nog de Bun), later als lid van het bestuur en weer later als coördinator van elementair zwemmen. Toen er op een gegeven moment handjes tekort waren aan de zwembadrand, ben ik zelf instructie gaan geven. Ik kwam erachter dat het ontzettend leuk en dankbaar werk is. Ondertussen had ik een duikcursus in Bussum gevolgd en werd het snorkelen een logische specialisatie van mijn lesgeven. Dat doe ik nu met heel veel plezier! Ik geniet als kinderen aangeven dat het wéér een leuke les was, dus daar ga ik iedere week opnieuw voor. Ook de fijne samenwerking met de andere trainers van elementair zwemmen maakt dat het iedere woensdag leuk is om naar het zwembad te komen! Net als Kees zwem ik zelf bij de triatlonafdeling.

Jenneke is gek op zwemmen, ze heeft de opleiding instructeur leszwemmen bij de KNZB gedaan en werkt als vrijwilliger bij Visio zwemmen. Met haar kleinkinderen is ze ook vaak in het bad te vinden.

Laura

Laura

LauraIk ben Laura, ik ben in 2007 geboren en ga naar het VMBO. Vanaf dat ik een half jaar oud ben zwem ik al! Op dit moment zwem ik zelf niet meer maar geef ik alleen zwemlessen aan kinderen Dit vind ik erg leuk om te doen. Bij diplomazwemmen ben ik trainster in Survival. Dit doe ik onder toeziend oog van Carel. Bij Survival leren kinderen zichzelf en een ander te redden in noodsituaties. Erg nuttig en super belangrijk.

Groet, Laura

Marjolein

Marjolein

MarjoleinIk ben Marjolein, ik regel bij diplomazwemmen de administratieve zaken. Ik heb zelf van mijn 14e tot mijn 20ste aan wedstrijdzwemmen gedaan. Tegenwoordig zwem ik bij Z&PV IJsselmeer mee met de trimzwemmers. Mijn eigen kinderen zijn net klaar met al hun diploma’s bij zwemmen.

Groet, Marjolein